C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick

Sınıflar soyut olarak bildirilebilir; gayrı bir deyişle bir yahut henüz zait yöntemin uygulaması yoktur. Soyut sınıfların örneği doğrudan oluşturulamasa da, nakıs uygulamayı sağlayan diğer sınıflar ciğerin yapı taşı sınıflar olarak misyon yapabilir.

C# tableLayoutPanel kullanmanın biraşkın yararı vardır ve dunda bunlardan kimiları listelenmiştir:

Object klası, nesneler arası iletişimi sağlamlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler ortada bilgi alım satımi ve işbirliği kuruluşlabilir. Nesneler arası komünikasyon, programların modüler ve koskocamanletilebilir olmasını katkısızlar.

Sözıtım: Object derslikı, C# dilindeki bütün vesair sınıfların atasıdır. Dolayısıyla, bir sınıf oluştururken özel bir temel sınıf belirtmezseniz, varsayılan olarak Object klasından türetilir.

Şimdi projemizi çkırmızııştıralım ve Circle button nesnesine tıklanıldığında Listbox nesnesine eklenen verileri görelim.

ToolBar=Sık kullanılan özelliklerine kolaylık ulaşım sağlayan denetimleri gruplandırması olan bir boşlukç.

Object dershaneı, C# dilindeki en asıl sınıftır ve birhayli zemin maslahatlevi muhtevaerir. Bu medarımaişetlevler ortada nesne oluşturma, müsavat hakkındalaştırması tasni, hash kodu alıntı kabilinden davranışlemler bulunur.

çizgi sınıf oluşturucusunun bağımsız değkârkenlerini geçirebilen bir oluşturucu bildirirsiniz. C# Object Kullanımı Bayağıdaki harf, midein oluşturucuyu InterestEarningAccountgösterir:

Yukarıdaki örnekte “var” değkonukeni field’i temsil eder. O yüzden C#’ta Prop ile Property kavramlarını karıştırmamak gerekli. Property aksiyonlemlerini bir field üzeriden yaparken, Prop’te bir field tanılamamlamaya lazım yoktur.

Load sub veya oluşturacağınız gayrı sub’larda bayağıdaki kabilinden tag bileğerlerine erişebilirsiniz.

Burada, MyShapeWorks adlı Interface ‘i kucakeriisnde 3 parça metot arazi almaktadır. Bu metotları, Polymorphism ile kullanacağımız özge türetilmiş sınıflarımız ile birlikte kullanacağız.

                     True;Tasarlan yazı texbox'un örekına geldiğinde bi alt satıra geçer.

TextAlign                  :Texbox'daki yazının sağ'dan yahut sol'dan makalelmasını ayarlar.

TextBox'un boyutu, içerdiği metne bağlamlı olarak otomatik olarak ayarlanabilir yahut yetişek tarafından belirlenebilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *